Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρώματα και η Σημασία τους


Κόκκινο
Θερμό χρώμα. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τον αυθορμητισμό. Ως το βασικό χρώμα της φωτιάς απορρέει το αίσθημα της ζεστασιάς και ως εκείνο του πολέμου προκαλεί ζωηρότητα. Αυξάνει την θέληση για ζωή και προκαλεί χαρά. Δηλώνει την επικοινωνία, την εμψύχωση, την κίνηση και κατά περιστάσεις την οργή.

Κίτρινο
Το χρώμα του ήλιου, επίσης θερμό. Δείχνει σοφία, κατανόηση, ευελιξία, έντονη διαισθητική αντίληψη και εμπνέει. Στην χρυσαφένια του απόχρωση αντιπροσωπεύει την πνευματική ηρεμία. Στην χρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται ως αντικαταθλιπτικό και θεωρείται ιδανικό για χώρους εργασίας.

Πορτοκαλί
Χρώμα ενδιάμεσο του κόκκινου και του κίτρινου. Εμπνέει, ισορροπεί και απελευθερώνει. Συμβολίζει την ευτυχία. Προωθεί την δημιουργικότητα. Εκφράζει θαλπωρή και δημιουργεί θετική διάθεση. Χαλαρώνει και ανακουφίζει.

Μπλε
Ψυχρό χρώμα. Στολίζει τον καθαρό ουρανό και την θάλασσα. Θεωρείται το χρώμα της αρμονίας, της εμπιστοσύνης, της ελευθερίας, αλλά και της απόστασης. Η όρασή του ηρεμεί τα κουρασμένα μάτια και κατ' επέκταση ολόκληρο το σώμα.

Πράσινο
Χρώμα ουδέτερο, συνδυασμός του μπλε με το κίτρινο. Εκφράζει την αέναη αρχή, την αναγέννηση. Συμβολίζει την φύση, την ειρήνη και θεωρείται βάλσαμο για ανθρώπους που είναι κουρασμένοι, σωματικά και πνευματικά.

Καφέ
Αποτελεί συνδυασμό των τριών βασικών χρωμάτων και την αρμονική συνύπαρξή τους. Είναι το χρώμα της γης, της ισορροπίας και της σταθερότητας. Εκπέμπει ηρεμία, διακριτικότητα και ευθύτητα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρώτο Τεύχος AquaComics με δημιουργίες μαθητών της Σχολής Aquarella

Το πρώτο συλλογικό τεύχος των μαθητών/μαθητριών των τμημάτων Comics του Εργαστηρίου Δημιουργικής Ζωγραφικής AQUARELLA (Σμύρνης 26, Αιγάλεω). Δεκατέσσερις ιστορίες από ισάριθμους νεαρούς εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες ηλικίας 7 έως 17 ετών. Ιστορίες πρωτόλειες αλλά και πιο σύνθετες, με διαφορετικές θεματικές και τεχνοτροπικές επιρροές, με κοινή συνισταμένη την αγάπη όλων τους για την τέχνη των Comics.

[Δελτίο Τύπου] Έκθεση 2018

Αιγάλεω, 13 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η σχολή Aquarella είναι ένα εργαστήριο ζωγραφικής στο Αιγάλεω Αττικής. Από το 2010 που ιδρύθηκε παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και comics σε παιδιά και εφήβους. Κάθε χρόνο

Πρόγραμμα Καλοκαιρινού Τμήματος

Η σχολή Aquarella διοργανώνει καλοκαιρινά μαθήματα εικαστικών στα πλαίσια του καλοκαιρινού τμήματος. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν για τέσσερις εβδομάδες από 19 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2017, Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9π.μ. έως τις 2μ.μ. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2105908004, ή συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα στη διεύθυνση : https://goo.gl/forms/UgJ77Q6aOG7lGn8i1 ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ